L I N K Swww.nejtilmotorvej.nu

Vi siger JA til Røsnæs - og NEJ til en motorvej, der vil ødelægge natur og lokalsamfund


www.stopmotorvejoversamsoe.dk

Foreningen Stop Motorvej over Samsø er oprettet for at udtrykke og samle modstanden på Samsø imod en fast forbindelse over Kattegat – uanset politisk ståsted eller af hvilken grund man er imod.


www.facebook.com/groups/kattegatforbindelsenejtak

Formålet med denne facebookgruppe er at samle alle modstandere af en fast forbindelse over Kattegat – Danmarks hidtil største byggeprojekt. Alle, der af en eller anden grund – ligegyldig hvilken og uanset politisk ståsted – ønsker, at Kattegatforbindelsen ikke skal gennemføres, kan blive medlem af gruppen. 


www.kattegatforbindelsenejtak.dk

Kattegatforbindelsenejtak.dk er tilknyttet Facebook-gruppen “Kattegatforbindelse – NEJ TAK”. Formålet med gruppen og hjemmesiden, er at udtrykke og samle modstanden mod en fast Kattegatforbindelse – uanset politisk ståsted eller af hvilken grund man er imod.


https://www.facebook.com/groups/kattegatforbindelsenejtak

Østjyder mod Kattegatforbindelsen

Foreningens overordnede formål er at få stoppet etableringen af broen, og det pres skal gerne være lagt, inden forundersøgelserne er færdige i løbet af efteråret 2021.

- Så vi skal i gang, siger Bente Lyngesen.

Argumenterne fra gruppens side handler primært om, hvordan broen vil ødelægge natur og miljø. Og hvordan en bro vil påvirke dagligdagen for dem, der bor i nærheden af broen. - Der er jo ingen fortrydelsesret, når først broen er rejst.


www.noah.dk/klimavalg/transport/kattegatforbindelse

”En Kattegatforbindelse vil medføre store ødelæggelser og medføre gener for mennesker og for miljøet. En Kattegatforbindelse er derfor efter NOAHs mening ikke acceptabel, uanset om den indeholder en jernbane og uanset hvilken finansieringsmodel man måtte komme frem med. Man bør i stedet for en Kattegatforbindelse satse på at udbygge den eksisterende togforbindelse mellem København og Aarhus og videre nordpå til perfektion.”


https://www.altinget.dk/transport/artikel/2009-8-27-danskerne-siger-nej-tak-til-kattegatbro

Danskerne siger nej tak til kattegatbro: Over halvdelen af danskerne er imod en kattegatbro, viser en meningsmåling.


www.arkitektforeningen.dk/arkitekten/fra-0-energi-o-til-bropille-pa-samso/

En Kattegatforbindelse vil gøre ubodelig skade på Samsø. Frem for at forfølge lige-her-og-nu-strømninger på bilismens præmisser bør hele Danmark satse stort på bæredygtige vækstpotentialer. Ligesom Samsø.

(Arkitekten 07/2018)

Af Sara Ettrup: Arkitekt MAA, ansat hos JJW Arkitekter og underviser på KADK.


The Fifth Mode of Transportation

Arkitekt Anton Ling har undersøgt, hvordan et hyperloopnetværk kan erstatte flytrafikken fra København til Stockholm, Oslo og Amsterdam, og hvodan det kan kobles på den eksisterende infrastruktur — og til forskel fra fly bringe folk helt ind i bykernerne.

Overordnet er hans projekt et bud på, hvordan man i en nær fremtid kan transportere mennesker hurtigt rundt mellem Europas storbyer i et såkaldte hyperloop-netværk.

Hvad hvis man kunne undgå flyskammen uden at skulle undvære sine smutture til europæiske storbyer?
Det spørgsmål stillede den nyudklækkede arkitekt Anton Ling sig selv, da han skulle lave sit afgangsprojekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademis arkitektskole. 
Et utroligt flot og veldesignet projekt som er værd at studere.

Samsøs natur indbyder til spændende vandreture / www.visitdenmark.dk